International tænketank med konsekvent arkitektur
Meget indhold – forskellige formater til forskellige mål
DIIS spænder bredt, og leverer viden i mange formater. Policy Briefs rettet mod beslutningstagere, avisartikler, bøger udgivet på anerkendte forlag, artikler i internationale tidsskrifter, forskningsprojekter, paneldebatter, podcasts, videoer eller nyheder fra instituttets egen verden. Hjemmesiden indeholder derfor mulighed for at variere indholdet, alt efter formålet. Noget indhold bliver udgivet fuldt ud som ”Long Reads” med billeder, diagrammer og illustrationer, mens andre er kortere resuméer, med link til det originale materiale andetsteds. Alt sammen er velegnet at benytte Drupal til, og det gør livet let for redaktørerne, fordi de kan benytte faste skabeloner som gør det naturligt at udfylde med det korrekte indhold.
Fokus på kategorisering, emner og tværgående sammenhænge. Gavner brugeroplevelsen og søgemaskineoptimeringen
Fælles for alt indhold på platformen, er muligheden for kategorisering i emner, typer, regioner og lande. Det giver mange mulighed, for at lede brugerne videre til andet indhold om samme emne, eller lave opsamlingssider for fx Mellemøsten eller Migration. Det gør det også muligt at samle indhold på tværs af platformen automatisk på den enkelte forskers personlig side eller på instituttets forskningsprojekter. Indholdet inddeles efter type og vægtes efter kriterier som ”seneste” fem eksperter, der har skrevet om dette emne. Alt der skal til, er at redaktøren sætter de rigtige flueben og så klarer platformen resten – helt automatisk.
Drupal integration til bibliotekssystem for at skabe formidling
Bag den store mængde indhold på hjemmesiden, ligger DIIS’s bibliotekssystem PURE. Her fødes al metadata og egentlige udgivelsesdokumenter (fx pdf) opbevares her. Med faste intervaller tjekker platformen, om der er kommet nyt indhold, og trækker det automatisk over til hjemmesiden. Hjemmesidens redaktører kan herefter tilføje nyheder til de publikationer, der skal trækkes særligt frem på forsider, emner, regioner og forskere. Resten kan stadig fremsøges i det fælles publikationsarkiv, og vises på faner på fx emner. Kommunikation og bibliotek forenes på hjemmesiden uden besværlige eller komplicerede arbejdsgange.